הסערה סביב השלט בכניסה לבריכה במרכז ציפורי – התגובה של מנהל המתחם
שמי אמסלם, מנהל מרכז ציפורי ביער ירושלים, מגיב בשיחה עם "כל העיר" לתגובות הזועמות על השלט שנתלה בכניסה לבריכה: "לא ידעתי על זה, אך ברגע שזה הובא לידיעתי הוריתי להסיר אותו; בשבילי יהודים וערבים זה אותו דבר"
פורסם בתאריך: 11.8.20 12:49
אתמול, שני, פורסמה ברשת תמונה שבה מוצג שלט שנתלה בכניסה לבריכה במרכז ציפורי ביער ירושלים – על השלט נכתב: "היום יש מציל לא יהודי". התמונה הובילה לתגובות זועמות.
"האופן שבו מוצגת דתו של המציל בשלט היא גזענית ומפלה", נכתב בין השאר בדף הפייסבוק "תג מאיר", "ומעודדת את הקיטוב בין יהודים לערבים. איך היינו מגיבים לשלט בבריכה בארה"ב או באירופה שהיה מודיע על מציל יהודי?".
בשיחה עם "כל העיר" מספר מנהל מרכז ציפורי שמי אמסלם כי הוא הוריד את השלט, ולטענתו הוא כלל לא ידע שהשלט הוצב במתחם. "אכן היה שלט שהוא משנת תרפפ"ו, האמת שלא ידעתי על זה", מציין אמסלם, "אך ברגע שזה הובא לידיעתי הוריתי להסיר אותו. אין צורך בשלט כזה, זה נראה לי מגוחך".
ללדבריו של אמסלם – "בתקופת ההנהלה הקודמת עלתה דרישה מצד נשים דתיות להציב מציל לא יהודי בימים של שחייה נפרדת, אני לא מכיר את הדינים האלה, ואני לא מכיר את הכללים האלה, ושלט שמודיע על כך שהמציל לא יהודי הוצב. אני כאמור לא מכיר את הנוהל הזה ונתתי הנחייה להוריד את השלט הזה".
אמסלם מדגיש בשיחה עם "כל העיר" כי "המציל הוא מצוין, ועושה את עבודתו על הצד הטוב ביותר. בשבילי יהודים וערבים זה אותו דבר, אני לא מבדיל בעבודה, רוב העובדים שלי ערבים".
ארגון להב"ה בתגובה להסרת השלט: "הסרת השלט המתריע בפני נשים המגיעות לרחוץ בבריכה על זהותו הלאומית של המציל היא חמורה מאוד. בראש ובראשונה ולכתחילה ודאי שעבור נשים יש צורך במצילה אישה, אך בשום פנים ואופן לא במציל ערבי. אנו קוראים למכון להשיב את השלט לאלתר"
מקור:
https://twitter.com/Heller_shlomi/status/1293153043421290496?s=19