להב"ה: הצלחנו להחזיר עוד שתי בנות ליהדות

להב"ה: הצלחנו להחזיר עוד שתי בנות ליהדות

ענת גופשטיין מלהב"ה מקווה שהם יצליחו לשקם את שתי הבנות ולמצוא להן חתן ראוי, "זה יהיה הליך לא פשוט אבל אפשרי".

בני טוקר, פרסום ראשון: ט"ז באב תשע"ג, 23/07/13 22:47

 

מוסלמיות. אילוסטרציה

מוסלמיות. אילוסטרציה
פלאש 90
גופשטיין: זה אפשרי

בארגון להבה מסמנים עוד הצלחה, כשהשבוע הצליחו להשיב שתי בנות יהודיות שהתאסלמו, לחיק היהדות.

ענת גופשטין מספרת, "בת אחת מהצפון, אימא לילדה והשנייה מהדרום. הבחורה מהדרום, הערבי עדיין מחפש אותה, ומכיוון שהוא משת"ף, המשטרה גם סייעה לו לחפש את הבחורה, אנחנו מסייעים לה להסתתר".

לדבריה, כמו במקרים רבים מהעבר, ההכרות עם הערבי הייתה במהלך השרות הלאומי, "אחת הבנות הכירה את הערבי במהלך השרות, הוא היה מגיע לדירה וגם למקום העבודה ובסוף שנת השרות היא עברה לגור איתו והתאסלמה, היום היא אגב טוענת שהיא התאסלמה בכפייה".

גופשטיין מסבירה, כי הליך החזרה ליהדות פשוט יחסית, "הגענו איתן לבית הדין הרבני, שקיבל אותן, אחר כך הלכנו למשרד המשפטים כדי לבצע המרה סופית. אמנם הלכתית היא נחשבה כל הזמן ליהודיה, אבל מבחינת המדינה, כל עוד אין שינוי במשרד המשפטים היא מוסלמית לכל דבר  וכך גם ילדיה. הרבה בנות שמתאסלמות לא מבינות את חומרת המעשה".

לדבריה כעת, יצטרכו שתי הבנות לעבור הליך שיקום ארוך, "זה בהחלט תהליך ארוך, נבדוק גם מה החסך שלהן שגרם להן ליפול לאותו ערבי, והשלב הבא יהיה למצוא חתן ולהקים בית יהודי כשר".

 

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/259683

 

0

תגובות

אהבתם את הפוסט?! שתפו ...

מאמרים נוספים בלהבה