מאחורי הלהבות // בנצי גופשטיין בין דאהרייה לבאר שבע

מאחורי הלהבות // בנצי גופשטיין בין דאהרייה לבאר שבע

במשך 10 שנים, נעה הכירה כמעט כל סמטה בדאהרייה. הקשר שלה עם עאבד, פועל בניין בן 26, התחיל כשהייתה בת 16. נערה צעירה מבית חסר אמצעים וקשה יום, מבאר שבע. עאבד עבד בפרויקט בנייה, שני רחובות מהשיכון בו גרה נעה. כמו רוב הקשרים האלה, גם הקשר הזה התחיל מכלום: היא עברה ליד אתר הבנייה, ופתאום שמעה קריאה לכיוונה: "היי, יפיופה". נעה הסתובבה, וזו היתה הפעם הראשונה שראתה אותו.

כשעברה שם יומיים לאחר מכן, זה כבר היה חצי בכוונה. אולי היא שוב תקבל מחמאה. איך לא, עאבד שוב היה שם. הפעם, הוא כבר הציע לה לשבת יחד לגלידה. נעה הסכימה. הם הלכו יחד לחנות סמוכה. היא בחרה, עאבד שילם. נעה הייתה בעננים. היא סיפרה לעאבד קצת על עצמה, על החיים שלה. השניים החליפו מספרי טלפון, הקשר ביניהם אט אט נרקם, והם הפכו לזוג. במהלך הזמן הזה, עאבד שכר עבורה דירה בבאר שבע. שתהיה לה. אחרי 3 שנים יחד, הם התחתנו, ונעה עברה לגור עם עאבד בביתו שבדאהרייה, בשטחי הרשות הפלסטינית.

יום לאחר החתונה, החלו הקללות והאלימות. "יהודיה מסריחה", "מי בכלל אוהב אותך", הוא החל להטיח בה, ואף חבט בה. נעה היתה המומה. זה עאבד האוהב והאהוב שהיא הכירה? מאז, זו הפכה להיות מסכת ייסורים יומיומית. חודש שלם ספגה נעה את האלימות בשקט. בסוף החודש, נעה הרימה את הטלפון הראשון שלה ללהב"ה. במשך שנים של סבל, היא שמרה איתנו על קשר טלפוני. גם אחרי שילדה את בנה מוחמד, היא עדיין לא רצתה לעזוב, אך הסכימה להגיע להיפגש מדי פעם במחסום שבכניסה לדאהרייה.

בסוף 2019, נעה הגיעה לעוד פגישה במחסום, אחת מיני בודדות להן הסכימה, עם מטפלות להב"ה. היא נראתה מבועתת במיוחד, אך סירבה לספר למה. הפגישה הסתיימה בכאב, כרגיל, אך זו גם הייתה הפגישה האחרונה. במשך שבוע היא לא ענתה לטלפונים והודעות. המשטרה עודכנה, ואחרי כמה ימים, נמצאה גופתה בדירה שעאבד שכר לה בבאר שבע.

*

הפצעים שנוצרו ממותה הפתאומי של נעה, עוד לא הספיקו להגליד, כאשר החל המאבק הבא: כאמור, נעה השאירה אחריה ילד בן 5. מוחמד. בגלל האלימות ועבר הפלילי שיש לעאבד, מינה בית המשפט את הוריה של נעה לאפוטרופוסים על הילד.

אבל עאבד לא מוותר. הוא רוצה את מוחמד אצלו. ההורים נחושים להשאיר את מוחמד אצלם ולגדל אותו כילד יהודי, אבל עאבד יצא למאבק משפטי כדי שמוחמד יגדל איתו כילד מוסלמי.

בלהב"ה העמדנו לרשות ההורים עו"ד המתמחה בדיני משפחה, ואנו עוקבים באדיקות אחר התיק. עוד תיק, אחד מיני מאות, בו יוכרע גורל זהותו של ילד יהודי. ילד יהודי בשם מוחמד, שנקרע בין זהותו הערבית לזהותו היהודית. בין דאהרייה לבאר שבע.

לדיווחים ותרומות: 074-7871390
להערות: benzion444@gmail.com

0

תגובות

אהבתם את הפוסט?! שתפו ...

מאמרים נוספים בלהבה