סגן השר, הרב אלי בן דהן, מוטרד מנישואי תערובת – ובפרט מנישואים לבני זוג מוסלמים, ולא צופה עתיד ורוד למחמוד ומורל: "הניסיון מורה כי נשים שהולכות עם גבר מוסלמי, חוזרות לביתן מוכות וכואבות אחרי מספר שנים, כשהן מצטערות על השנים הכי יפות שהלכו לאיבוד"
אטילה שומפלבי פורסם: 18.08.14 , 20:21
חתונתם של מחמוד ומורל עברה בשלום, אבל בעוד שרת הבריאות הגיעה לברך, ואישים מימין ומשמאל קראו להניח לזוג – יוצא סגן שר הדתות בביקורת חריפה על מה שהוא מכנה "שואה שקטה", ומזהיר מפני נישואים לבני זוג מוסלמים.
בראיון לערוץ 20 התייחס הרב אלי בן דהן ("הבית היהודי"), לחתונתם של מורל ומחמוד שנערכה אמש (יום א') בראשון לציון, וכינה אותה "סכנה". "הניסיון מורה כי נשים שהולכות ומתחתנות עם גבר מוסלמי, חוזרות לביתן מוכות כואבות אחרי מספר שנים, כשהן מצטערות על השנים הכי יפות שהלכו לאיבוד", אמר.
בן דהן ציין כי למשרדו אין כלים לאמוד עד כמה תופעת הנישואים המעורבים בישראל רחבה, "אבל אין ספק שאנחנו צריכים להיות מוטרדים", כדבריו: "הילדים שלה יהיו יהודים על פי ההלכה היהודית, אבל על פי ההלכה המוסלמית הם יהיו מוסלמים. אז מה יהיה איתם?"
"תהליך שמקטין את העם"
עוד אמר סגן השר, כי נישואי תערובת מסכנים את המשך קיומו של העם היהודי, וכינה אותם "שואה שקטה": "צריך לזכור שהעם היהודי, לצערנו הרב, עבר שואה. במאה השנים האחרונות הוא רק הלך וקטן", אמר. "אין ספק שזה תהליך שמקטין את העם. באירופה אנו מגיעים ל-80% נישואי תערובת. בארצות הברית מדובר ב-66%. זה איום ונורא".
"הילדים שלה יהיו יהודים על פי ההלכה היהודית, אבל על פי ההלכה המוסלמית הם יהיו מוסלמים. אז מה יהיה איתם?" (צילום: AFP)
"מדינת ישראל היא המקום היחיד בעולם שבו הפזורה היהודית רק הולכת וגדלה, כאשר בכל מקום אחר בעולם, הציבור היהודי הולך וקטן",
הדגיש. "למה זה קורה? כי פה אין נישואי תערובת. אם נאפשר נישואי תערובת, נגרום לכך שגם במדינת ישראל העם היהודי יילך ויקטן".
מנתונים שחשפה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עולה כי ב-2012 התחתנו בחו"ל 16 זוגות מעורבים של יהודים וערבים, מתוכם 13 הם ערבים שנישאו ליהודיות, ושלוש נשים ערביות שבחרו להינשא ליהודי. מדובר בירידה קלה לעומת 2011, אז 16 ערבים נישאו ליהודיות, ושלושה יהודים נישאו לערביות.
עוד עולה, כי בשנת 2012 בחרו 7,698 זוגות, שלפחות אחד מהם יהודי או "חסר דת", להינשא בחו"ל. מדובר בעלייה של חמישה אחוזים לעומת השנה הקודמת, 2011 (7,301 זוגות). מתוך הזוגות היהודים שנישאו בחו"ל, כשליש נישאו בקפריסין, 28% נישאו בארה"ב, 18% בצ'כיה והיתר במדינות אחרות. במהלך שנת 2012 אף חלה ירידה של 2% בכמות הזוגות שנישאו בישראל, לועמת השנה שקדמה לה: 37,751 זוגות יהודים (לעומת 38,396).